Помогите с рецептами...

Рецепты всяческих дёнеров, кебабов, гёзлеме, чорб, борщей, щей, галушек и т.п.
Помогите!!!
Муж заказал блюда, а я не знаю как они готовятся.
Пожалуйста, если можно дайте или рецепты на них или ссылочки.
Я первые два блюда поискала здесь не нашла....
Последний, честно не смотрела, так что прошу прощения, если он есть.
Нужны рецепты:
Piyaz
Lahana sarmasI
sac/ kavurma
Спасибо заранее...и !
Аватара пользователя
Ognevaya
Герда
 
Сообщения: 3500
Фото: 1
Регистрация: 20 авг 2004

ВОТ ТУТ не ответы на ваши вопросы, а абсолютно аналогичная тема. Можно было спросить там..
Как-то, вроде, не очень поощряется модераторами, когда по каждому мелкому вопросу создаются новые темы..
read or die
Изображение
Аватара пользователя
S.Irena
intelligence is sexy
 
Сообщения: 7508
Фото: 167
Регистрация: 07 июл 2007
Откуда: Bodream

Пияз - в Салатах есть, Сарма - это голубцы по-нашему). Есть в Фото блюд.

Лениво сейчас искать по темам.. Но эти рецепты есть, и кавурма тоже..


LAHANA SARMASI

500 gr kıyma
500 gr beyaz lahana yaprağı

150 gr pirinç
3 orta boy soğan

4 diş sarmısak(ince kıyılmış)
Yarım bağ maydanoz(ince kıyılmış)

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı soğuk su

Tuz
Karabiber

Yapılışı


Lahananın yumuşak olanından seçip yaprakları ayırın. Yıkayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp çıkarın. Soğanları ine ince doğrayın. Pirinçleri yıkayıp yoğurma kabına koyun. Kıymayı, domates salçasını,sarmısağı, maydanozu, soğanı, baharatları ve margarini ilave edip yoğurun. Bir bardak suyu ekleyip tadını kontrol edin. Lahanaları uygun boyutlarda koparıp damarlarını bıçakla sıyırıp temizleyin. Avucunuzun içine yada düz bir tabak içine parlak tarafları alta gelecek şekilde yayın. Kıymalı harçtan tatlı kaşığı ile alıp lahananın geniş tarafına koyun. Önce baş taraftan düz sonra sağdan sonra soldan katlayıp siğara böreğinin küçüğü şeklinde sarın. Lahana et dolması ne kadar orta boy olursa o kadar makbuldür. Lahanalar büyük ise iki hatta üçe bölerek sarın. Muska şeklindede sarabilirsiniz daha kolay sarılır. Sardığınız dolmaları sıralı bir şekilde tencereye dizip en üstüne ağır bir tabağı ters kapatıp sarmaların açılmalarını önleyin. Tencereyi ateşe koyup yarısına kadar su koyup önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 - 40 dakika kadar pişirin. Pişmesine yakın biber salçası, az su ve bir kaşık sıvı yağ ile sos hazırlayıp üzerine dökün iki taşım daha kaynatıp ateşten alın sıcak servis yapın.
Познание начинается с удивления (Аристотель)
Аватара пользователя
ole
S.W.
 
Сообщения: 37041
Фото: 2523
Регистрация: 28 июн 2005

Всем спасибо!!!
Аватара пользователя
Ognevaya
Герда
 
Сообщения: 3500
Фото: 1
Регистрация: 20 авг 2004

Модераторы

zabiyaka, MissMatroskina

Фильтры

Навигация

Вернуться в Турецкая кухня и не только

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот раздел форума просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 3