Пияз - в Салатах есть, Сарма - это голубцы по-нашему). Есть в Фото блюд.
Лениво сейчас искать по темам.. Но эти рецепты есть, и кавурма тоже..
LAHANA SARMASI
500 gr kıyma
500 gr beyaz lahana yaprağı
150 gr pirinç
3 orta boy soğan
4 diş sarmısak(ince kıyılmış)
Yarım bağ maydanoz(ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı soğuk su
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Lahananın yumuşak olanından seçip yaprakları ayırın. Yıkayıp kaynar tuzlu suda haşlayıp çıkarın. Soğanları ine ince doğrayın. Pirinçleri yıkayıp yoğurma kabına koyun. Kıymayı, domates salçasını,sarmısağı, maydanozu, soğanı, baharatları ve margarini ilave edip yoğurun. Bir bardak suyu ekleyip tadını kontrol edin. Lahanaları uygun boyutlarda koparıp damarlarını bıçakla sıyırıp temizleyin. Avucunuzun içine yada düz bir tabak içine parlak tarafları alta gelecek şekilde yayın. Kıymalı harçtan tatlı kaşığı ile alıp lahananın geniş tarafına koyun. Önce baş taraftan düz sonra sağdan sonra soldan katlayıp siğara böreğinin küçüğü şeklinde sarın. Lahana et dolması ne kadar orta boy olursa o kadar makbuldür. Lahanalar büyük ise iki hatta üçe bölerek sarın. Muska şeklindede sarabilirsiniz daha kolay sarılır. Sardığınız dolmaları sıralı bir şekilde tencereye dizip en üstüne ağır bir tabağı ters kapatıp sarmaların açılmalarını önleyin. Tencereyi ateşe koyup yarısına kadar su koyup önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 30 - 40 dakika kadar pişirin. Pişmesine yakın biber salçası, az su ve bir kaşık sıvı yağ ile sos hazırlayıp üzerine dökün iki taşım daha kaynatıp ateşten alın sıcak servis yapın.