vot horoshiy retsept()
Etli Pilav 1
Genel Bilgi:
Bu tarif Genel mutfağına aittir. Tarif, Pilavlar kategorisinde yer almaktadır. Tarif, Lezzetim.Com Yönetici tarafından eklenmiş ve site ziyaretçileri tarafından 286 defa görüntülenmiştir.
Malzemeler:
• 2 bardak TEMA pirinç
• Üstünü örtecek kadar et suyu
• 250 gr. kuş başı et
• Tuz
• Karabiber
• 1 demet dereotu
• 3 kaşık tereyağı
Yapılışı:
Bir tencereye eti ve üzerine de su doldurup kaynatın. Etin haşlandığı suya bir soyulmuş bütün soğan, tane karabiber, 1 diş sarmısak, tuz da atabilirsiniz. Etler pişince bir tencerenin dibine önce bir demet dereotunu, üzerine de etleri döşeyin. Sonra ayıklanıp, yıkanmış süzülmüş pirinci üzerine koyup etin haşlandığı suyu da sarmısağı, soğanı süzdükten sonra pirincin üzerine döküp iki kaşık tereyağını da koyup kısık ateşte pişirin. Pilav demlenirken küçük bir tavada bir kaşık tereyağın kızdırıp esmerleştirdikten sonra piılavın üzerınde gezdirin, servis tabağına tencereyi alt üst boşaltın ve dereotunu demeti ile alın. Etler üste yayılmış bir şekilde servis yapın.
Etli Pilav - 2
Genel Bilgi:
Bu tarif Türk - Osmanlı Mutfağı mutfağına aittir. Tarif, Pilavlar kategorisinde yer almaktadır. Malzemelerin kullanım miktarına göre 4 kişiliktir. Tarifin ortalama hazırlanma süresi 80 dakikadır. Tarif, Lezzetim.Com Yönetici tarafından eklenmiş ve site ziyaretçileri tarafından 105 defa görüntülenmiştir.
Malzemeler:
• 2 bardak pirinç
• 3 bardak su
• 500 gr. koyun eti (kuşbaşı)
• 3 kaşık margarin
• 2 orta boy soğan
• 2 orta boy domates veya 1 kaşık salça
• 2 bardak su (et için)
• tuz
• biber
• 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
Yapılışı:
Eti, doğranmış soğan ve 1 kaşık yağla ateşe koyun. Kavrulmaya yakın ayıklanmış ve doğranmış domatesi ekleyin. Tuz, karabiber ve 2 bardak sıcak su koyun. Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirip suyunu çektirin. Pirinci kalan yağda 10 dakika karıştırarak kavurun. 3 bardak sıcak su ve pişen eti ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Not: Servisten önce üzerine haşlanmış bezelye serpin.
Lyuboy plov na vıbor iz turetskoy kuhnı vot zdes:
/forum/go/56fc50a90661438d32419e0195d2e234