Страница 3 из 3

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/24 21:42
lida83
İşte mimoza salatası

Изображение

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/25 01:26
vicious_circle
İşte mimoza salatası

Изображение


vay canına! bu bir sanat eseri görünümünde... çok güzel bir şey bayıldım resmine... ne kadar zamanda yapılır bu mimoza salatası? ben olsam bunu yaptıktan sonra fotoğrafını çeker duvara asarım. bunu yemeğe kıyamam...

teşekkürler...

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 00:46
timurhan
İşte mimoza salatası

Изображение


vay canına! bu bir sanat eseri görünümünde... çok güzel bir şey bayıldım resmine... ne kadar zamanda yapılır bu mimoza salatası? ben olsam bunu yaptıktan sonra fotoğrafını çeker duvara asarım. bunu yemeğe kıyamam...

teşekkürler...


ve bu çok lezzetli salata.

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 03:18
vicious_circle
İşte mimoza salatası


ve bu çok lezzetli salata.


Burdaki resimleri inceledim. En çok mimoza salatası ilgimi çekti. Sonra da кукурузная каша
bir de; селедка под шубой'un tadı nasıldır merak ediyorum. Bu üçünün de tarifini anlatır mısınız? www.say7.info ile lakrica.ru sitelerinden baktım, biraz anlasam da rusçam zayıf hata yapmak istemiyorum... Bu yemekleri sizlerin tarifine göre yapmak, ondan sonracıma da arkadaşlarla beraber güzelcene midelerimize indirmek istiyorum.
pamagite menya pliiizz:))

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 10:51
turkana

ve bu çok lezzetli salata.


ah, canım arkadaşım, keşke türk ailem boyle soyleseydi , şu salatayi hiç sevmiyorlar, ondan bende yemiyorum

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 10:53
turkana
селедка под шубой'un tadı nasıldır merak ediyorum. Bu üçünün de tarifini anlatır mısınız?

en sevdiyim salata! harika bi şey! tarifi birazdan anlatırım.

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 11:01
vika
En çok mimoza salatası ilgimi çekti.
pamagite menya pliiizz:))


çok kolay aslında )
gereken malzemeler: 3-4 tane patates (orta büyüklükte), 2-3 adet havuç (orta), 1-2 adet kuru soğan, 4 yumurta, konserve balık, en iyisi ton balığı yaklaşık 150-200 gr, mayonez, tuz.

Patates ve havuç kabukları soyulmadan haşlanır. Yumurta da su içinde haşlanır. Hepsi soğutulur, kabukları soyulur.
Soğan ufak doğranır. Havuç rendelenir, patates rendelenir, yumurtaların akı ve sarısı ayrılır ve ayrı ayrı rendelenir. Balığın yağı süzülür, çatalla iyice ezilir. Bir geniş düz tabağın dibine balık serpilir, üstüne mayonez sürülür. Sonra yumurta beyazı ve mayonez sürülür, sonra havuç ve mayonez, soğan+mayonez, patates+mayonez en son yumurta sarısı ve mayonez sürülmez :) Katların sırası arzuya göre değiştirilebilir. Mesela balıktan sonra soğan gelebilir. Amaç her malzeme ayrı katman olarak görünecek ve üstüne son kat hariç mayonez sürülecek.

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 11:49
turkana
селедка - ringa balığı
под шубой - kürkün altında

Taze ringa balığı hazırlama: ringa balığının başları ve kuyrukları atıyoruz, onların ihtiyaci yok. Sonra balığı kesiyoruz, kılçıkları atıp balığının dilimleri bir tencereye koyuyoruz. Kara biber ve defne yaprağı ekliyoruz. Sonra salamurayı hazırlıyoruz: 1 litre kaynamış su (ılık, sıcak değil) + 3 yemek kaşiği tuz. Bu salamurayı balığa dökülüyoruz, kapatıyoruz, 3 saat buzdolabında bekletiyoruz. 3 saattan sonra balık hazır oluyor, o yüzden çiğ balık diyoruz türkler için

MALZEMELER
300 g tuzlu ringa balığı
300 g patates
300 g havuç
300 g pancar
300 g elma
150 g soğan
mayonez

HAZIRLANIŞI
Patates ve havuç kabukları soyulmadan haşlanır.
Изображение
Başka tencerede pancar haşlanır.
Изображение
Hepsi soğutulur, kabukları soyulur. Soğan ufak doğranır.
Изображение
Havuç, elma, patates ve pancar rendelenir.
Balık küp küp kesenir.
Изображение
Bir geniş düz tabağın dibine patates serpilir, üstüne mayonez sürülür, sonra balık serpilir, üstüne mayonez sürülür,sonra soğan serpilir, üstüne havuç, yine mayonez sürülür. Bu kattan sonar elma serpilir, üstüne mayonez. En üst kat – pancar. Mayoneale süslenir.
Изображение

Afiyet olsun!

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 11:53
timurhan

ve bu çok lezzetli salata.


ah, canım arkadaşım, keşke türk ailem boyle soyleseydi , şu salatayi hiç sevmiyorlar, ondan bende yemiyorum


yazık sana kız,sen onlara bakma,yap ve yemeya bak.

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 12:07
turkana
sen bana gel, beraber yeriz tekbaşıma yemem

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 12:11
timurhan

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 18:14
vicious_circle

... balık serpilir, üstüne mayonez sürülür. Sonra yumurta beyazı ve mayonez sürülür, sonra havuç ve mayonez, soğan+mayonez, patates+mayonez ...

...üstüne son kat hariç mayonez sürülecek.



селедка под шубой tarifi:

... patates serpilir, üstüne mayonez sürülür, sonra balık serpilir, üstüne mayonez sürülür, sonra soğan serpilir, üstüne havuç, yine mayonez sürülür. Bu kattan sonra elma serpilir, üstüne mayonez. En üst kat – pancar. Mayonezle süslenir.


Çok nefis yemekler gerçekten... Ancak bunları yiyenler; kolesterola karşı immun (bağışıklık) sistemlerinde herhangi bir genetik kodlama ya da değişiklik yapmadan nasıl yaşıyorlar?
Yukardaki cümleleri mayonez parantezine alırsak iyice kısaltırız.

Şaka bir yana bu kadar çok mayonez kullanırsak tabii ki çok lezzetli olurlar. Sizler bu mayonezli yemekleri sık sık yemiyorsunuzdur umarım.

Bugün mayonezsiz bir şeyler yemek geldi içimden. En iyisi balık çorbası uha. İçinde mayonez yok...
Bilgilendirmeniz için teşekkürler...

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/05/27 21:20
timurhan
Gerçekten çok mayonez kullanıyoruz Ama layt olmalı ve herzaman değil özel günlerden sadece.

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

СообщениеДобавлено: 2011/06/09 20:31
хаяла
Alper beycim cehaletimden resim ekleyemiyorum. bu sebeple link veregim bizim
Azerbaycan metbexi ile de tanisin.

/forum/go/b4db8993e2dd67e108071f4e1604fd1f

sol tarafta mevuslara tiklarsaniz detaylar bulunmakta. Tarifleri ne kadar dogru bilmiyom