Sevdiğiniz Rus Yemekleri

Degisik konulari burada tartisiyoruz
İşte mimoza salatası

Изображение
улетаю в даль безоблачную
в город жаркий пятизвездочный!
Аватара пользователя
lida83
лягушка-путешественница
 
Сообщения: 4122
Фото: 48
Регистрация: 05 фев 2008
Откуда: Москва - Стамбул

İşte mimoza salatası

Изображение


vay canına! bu bir sanat eseri görünümünde... çok güzel bir şey bayıldım resmine... ne kadar zamanda yapılır bu mimoza salatası? ben olsam bunu yaptıktan sonra fotoğrafını çeker duvara asarım. bunu yemeğe kıyamam...

teşekkürler...
Аватара пользователя
vicious_circle
Султан
 
Сообщения: 686
Фото: 22
Регистрация: 26 май 2010
Откуда: Berlin - Istanbul

İşte mimoza salatası

Изображение


vay canına! bu bir sanat eseri görünümünde... çok güzel bir şey bayıldım resmine... ne kadar zamanda yapılır bu mimoza salatası? ben olsam bunu yaptıktan sonra fotoğrafını çeker duvara asarım. bunu yemeğe kıyamam...

teşekkürler...


ve bu çok lezzetli salata.
Мысли задним числом - всегда самые наилучшие...
Аватара пользователя
timurhan
просто так...
 
Сообщения: 7528
Фото: 1
Регистрация: 28 фев 2011
Откуда: Турция.Стамбул.

İşte mimoza salatası


ve bu çok lezzetli salata.


Burdaki resimleri inceledim. En çok mimoza salatası ilgimi çekti. Sonra da кукурузная каша
bir de; селедка под шубой'un tadı nasıldır merak ediyorum. Bu üçünün de tarifini anlatır mısınız? www.say7.info ile lakrica.ru sitelerinden baktım, biraz anlasam da rusçam zayıf hata yapmak istemiyorum... Bu yemekleri sizlerin tarifine göre yapmak, ondan sonracıma da arkadaşlarla beraber güzelcene midelerimize indirmek istiyorum.
pamagite menya pliiizz:))
Аватара пользователя
vicious_circle
Султан
 
Сообщения: 686
Фото: 22
Регистрация: 26 май 2010
Откуда: Berlin - Istanbul


ve bu çok lezzetli salata.


ah, canım arkadaşım, keşke türk ailem boyle soyleseydi , şu salatayi hiç sevmiyorlar, ondan bende yemiyorum
Девчонки, успевайте в этом году остановить коня на скаку и женить его на себе! ..А то 2015 год - год козла))))
Аватара пользователя
turkana
Царевна-Несмеяна
 
Сообщения: 3581
Фото: 93
Регистрация: 08 фев 2011
Откуда: Стамбул/Турция

селедка под шубой'un tadı nasıldır merak ediyorum. Bu üçünün de tarifini anlatır mısınız?

en sevdiyim salata! harika bi şey! tarifi birazdan anlatırım.
Девчонки, успевайте в этом году остановить коня на скаку и женить его на себе! ..А то 2015 год - год козла))))
Аватара пользователя
turkana
Царевна-Несмеяна
 
Сообщения: 3581
Фото: 93
Регистрация: 08 фев 2011
Откуда: Стамбул/Турция

Re: Sevdiğiniz Rus Yemekleri

Сообщение vika | 2011/05/27 11:01
En çok mimoza salatası ilgimi çekti.
pamagite menya pliiizz:))


çok kolay aslında )
gereken malzemeler: 3-4 tane patates (orta büyüklükte), 2-3 adet havuç (orta), 1-2 adet kuru soğan, 4 yumurta, konserve balık, en iyisi ton balığı yaklaşık 150-200 gr, mayonez, tuz.

Patates ve havuç kabukları soyulmadan haşlanır. Yumurta da su içinde haşlanır. Hepsi soğutulur, kabukları soyulur.
Soğan ufak doğranır. Havuç rendelenir, patates rendelenir, yumurtaların akı ve sarısı ayrılır ve ayrı ayrı rendelenir. Balığın yağı süzülür, çatalla iyice ezilir. Bir geniş düz tabağın dibine balık serpilir, üstüne mayonez sürülür. Sonra yumurta beyazı ve mayonez sürülür, sonra havuç ve mayonez, soğan+mayonez, patates+mayonez en son yumurta sarısı ve mayonez sürülmez :) Katların sırası arzuya göre değiştirilebilir. Mesela balıktan sonra soğan gelebilir. Amaç her malzeme ayrı katman olarak görünecek ve üstüne son kat hariç mayonez sürülecek.
Аватара пользователя
vika
Ankara Guzeli!
 
Сообщения: 7184
Фото: 1
Регистрация: 07 июн 2004
Откуда: Ankara

селедка - ringa balığı
под шубой - kürkün altında

Taze ringa balığı hazırlama: ringa balığının başları ve kuyrukları atıyoruz, onların ihtiyaci yok. Sonra balığı kesiyoruz, kılçıkları atıp balığının dilimleri bir tencereye koyuyoruz. Kara biber ve defne yaprağı ekliyoruz. Sonra salamurayı hazırlıyoruz: 1 litre kaynamış su (ılık, sıcak değil) + 3 yemek kaşiği tuz. Bu salamurayı balığa dökülüyoruz, kapatıyoruz, 3 saat buzdolabında bekletiyoruz. 3 saattan sonra balık hazır oluyor, o yüzden çiğ balık diyoruz türkler için

MALZEMELER
300 g tuzlu ringa balığı
300 g patates
300 g havuç
300 g pancar
300 g elma
150 g soğan
mayonez

HAZIRLANIŞI
Patates ve havuç kabukları soyulmadan haşlanır.
Изображение
Başka tencerede pancar haşlanır.
Изображение
Hepsi soğutulur, kabukları soyulur. Soğan ufak doğranır.
Изображение
Havuç, elma, patates ve pancar rendelenir.
Balık küp küp kesenir.
Изображение
Bir geniş düz tabağın dibine patates serpilir, üstüne mayonez sürülür, sonra balık serpilir, üstüne mayonez sürülür,sonra soğan serpilir, üstüne havuç, yine mayonez sürülür. Bu kattan sonar elma serpilir, üstüne mayonez. En üst kat – pancar. Mayoneale süslenir.
Изображение

Afiyet olsun!
Девчонки, успевайте в этом году остановить коня на скаку и женить его на себе! ..А то 2015 год - год козла))))
Аватара пользователя
turkana
Царевна-Несмеяна
 
Сообщения: 3581
Фото: 93
Регистрация: 08 фев 2011
Откуда: Стамбул/Турция


ve bu çok lezzetli salata.


ah, canım arkadaşım, keşke türk ailem boyle soyleseydi , şu salatayi hiç sevmiyorlar, ondan bende yemiyorum


yazık sana kız,sen onlara bakma,yap ve yemeya bak.
Мысли задним числом - всегда самые наилучшие...
Аватара пользователя
timurhan
просто так...
 
Сообщения: 7528
Фото: 1
Регистрация: 28 фев 2011
Откуда: Турция.Стамбул.

sen bana gel, beraber yeriz tekbaşıma yemem
Девчонки, успевайте в этом году остановить коня на скаку и женить его на себе! ..А то 2015 год - год козла))))
Аватара пользователя
turkana
Царевна-Несмеяна
 
Сообщения: 3581
Фото: 93
Регистрация: 08 фев 2011
Откуда: Стамбул/Турция

Мысли задним числом - всегда самые наилучшие...
Аватара пользователя
timurhan
просто так...
 
Сообщения: 7528
Фото: 1
Регистрация: 28 фев 2011
Откуда: Турция.Стамбул.


... balık serpilir, üstüne mayonez sürülür. Sonra yumurta beyazı ve mayonez sürülür, sonra havuç ve mayonez, soğan+mayonez, patates+mayonez ...

...üstüne son kat hariç mayonez sürülecek.



селедка под шубой tarifi:

... patates serpilir, üstüne mayonez sürülür, sonra balık serpilir, üstüne mayonez sürülür, sonra soğan serpilir, üstüne havuç, yine mayonez sürülür. Bu kattan sonra elma serpilir, üstüne mayonez. En üst kat – pancar. Mayonezle süslenir.


Çok nefis yemekler gerçekten... Ancak bunları yiyenler; kolesterola karşı immun (bağışıklık) sistemlerinde herhangi bir genetik kodlama ya da değişiklik yapmadan nasıl yaşıyorlar?
Yukardaki cümleleri mayonez parantezine alırsak iyice kısaltırız.

Şaka bir yana bu kadar çok mayonez kullanırsak tabii ki çok lezzetli olurlar. Sizler bu mayonezli yemekleri sık sık yemiyorsunuzdur umarım.

Bugün mayonezsiz bir şeyler yemek geldi içimden. En iyisi balık çorbası uha. İçinde mayonez yok...
Bilgilendirmeniz için teşekkürler...
Аватара пользователя
vicious_circle
Султан
 
Сообщения: 686
Фото: 22
Регистрация: 26 май 2010
Откуда: Berlin - Istanbul

Gerçekten çok mayonez kullanıyoruz Ama layt olmalı ve herzaman değil özel günlerden sadece.
Мысли задним числом - всегда самые наилучшие...
Аватара пользователя
timurhan
просто так...
 
Сообщения: 7528
Фото: 1
Регистрация: 28 фев 2011
Откуда: Турция.Стамбул.

Alper beycim cehaletimden resim ekleyemiyorum. bu sebeple link veregim bizim
Azerbaycan metbexi ile de tanisin.

/forum/go/b4db8993e2dd67e108071f4e1604fd1f

sol tarafta mevuslara tiklarsaniz detaylar bulunmakta. Tarifleri ne kadar dogru bilmiyom
Аватара пользователя
хаяла
Султан
 
Сообщения: 844
Фото: 0
Регистрация: 28 июн 2008

Модераторы

vika, Natali$ka

Фильтры

Пред.

Навигация

Вернуться в Sohbet Sohbet

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот раздел форума просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 1