Приятное с полезным

Рецепты всяческих дёнеров, кебабов, гёзлеме, чорб, борщей, щей, галушек и т.п.
Нужна помощь с переводами кулинарных рецептов с турецкого на русский. Сами бы перевели, но уж слишком их много. Если есть желающие, просим откликнутся в личку или сюда.
Правила рускай арфаграфийи - как кун-фу: настаяшьие масьтера никагда ни изпользуют их бес неабхадимости
Аватара пользователя
Zarubejye
новенький
 
Сообщения: 239
Фото: 2
Регистрация: 16 июн 2004

Так вы их тут печатайте, ваши рецепты)
Кто-нибудь переведет - вот и будет вам приятно, а всем полезно))
Познание начинается с удивления (Аристотель)
Аватара пользователя
ole
S.W.
 
Сообщения: 37041
Фото: 2523
Регистрация: 28 июн 2005

Как Вы представляете напечатать тут на турецком больше 400 рецептов?
Правила рускай арфаграфийи - как кун-фу: настаяшьие масьтера никагда ни изпользуют их бес неабхадимости
Аватара пользователя
Zarubejye
новенький
 
Сообщения: 239
Фото: 2
Регистрация: 16 июн 2004

Элементарно) Все по-очереди) Вам же все равно сразу 400 никто не переведет, постепенно будут делать, верно?)
Кроме того,такой объем работы - денег стоит) А тут - по паре рецептов - один человек один переведет, другой человек - второй рецепт. Глядишь - и будут у вас собраны все рецепты) И в разделе останутся, люди пользоваться будут)
Познание начинается с удивления (Аристотель)
Аватара пользователя
ole
S.W.
 
Сообщения: 37041
Фото: 2523
Регистрация: 28 июн 2005

Давайте посмотрим, что из этого получится?

Andaloz corbasi
MALZEMELER
2 corba kasigi haslanmis pirinc
1 corba kasigi margarin
2 corba kasigi un
1 corba kasigi salca
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANISI
Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir sure kavurun, salcayi ekleyerek karistirmaya devam edin. 5 bardak su katip kaynatin. Kaynayan suyun icine haslanmis pirinci, tuzu, karabiberi ve kiyilmis maydanozu ilave ederek karistirin.

Afiyet Olsun!

Balkabagi corbasi
MALZEMELER
4 kisilik
1300 gr balkabagi
1 su bardagi su
1 adet sogan
4 su bardagi sut
4 yemek kasigi krema
2-3 dis karanfil
kreton ekmek
1/2 demet dereotu
toz muskat
karabiber
tuz

HAZIRLANISI
Balkabagini soyun ve kucuk kucuk dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sutu ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmus soganlari ekleyin. Kabaklar yumusayana kadar en az 35 dakika kaynatin. Atesten alin, sogan ve karanfilleri cikarin. Kalan corbayi mikserden gecirin. Sicak olarak tabaklara paylastirin. Her tabaga bir kasik krema , bir tutam ince dogranmis dereotu ve kreton ekmekleri serpin

Afiyet Olsun!
Правила рускай арфаграфийи - как кун-фу: настаяшьие масьтера никагда ни изпользуют их бес неабхадимости
Аватара пользователя
Zarubejye
новенький
 
Сообщения: 239
Фото: 2
Регистрация: 16 июн 2004

ole, вот и попробывали, все только на готовенькое хотят
Правила рускай арфаграфийи - как кун-фу: настаяшьие масьтера никагда ни изпользуют их бес неабхадимости
Аватара пользователя
Zarubejye
новенький
 
Сообщения: 239
Фото: 2
Регистрация: 16 июн 2004

Ну, что поделаешь...Дело добровольное) Может, еще не все, кому это интересно, увидели твою темку?
Познание начинается с удивления (Аристотель)
Аватара пользователя
ole
S.W.
 
Сообщения: 37041
Фото: 2523
Регистрация: 28 июн 2005

Попробую, опубликовать часть списочка рецептов, может так заинтерисует???

Corbalar

Papara
Ayran Corbasi
Patates Corbasi
Andaloz Corbasi
Perusari Corbasi
Balik Corbasi
Pirasa Corbasi
Balkabagi Corbasi
Pirincli Corba
Bezelye Corbasi
Pirincli Domatez Corbasi
Bolu tarhana Corbasi
Pirincli Kestane Corbasi
Borek Corbasi
Pirincli nohut Corbasi
Brokoli Corbasi
Pirincli sebze Corbasi
Brokoli Corbasi
Pirincli yogurt Corbasi
Cabuk mantar Corbasi
Sebze Corbasi
Den Corbasi
Sebze Corbasi (ispanakli)
Domates Corbasi
Sebze Corbasi (misirli)
Domatesli Tel Sehriye
Sebzeli mercimek Corbasi
Dovga (Azeri Corbasi)
Sogan Corbasi
Dubari Corbasi
Sutlu Corba
Dugun Corbasi
Suzme Mercimek Corbasi
Dugur
Sehriye Corbasi
Eksili arap Corbasi
Sehriyeli yayla Corbasi
Elmali pirinc Corbasi
Tarhana Corbasi
Ezme patatez Corbasi
Tavuk suyu Corbasi
Ezme sebze Corbasi
Taze bakla Corbasi
Ezo Gelin Corbasi
Taze fasulye Corbasi
Fasulye Corbasi
Terbiyeli iskembe Corbasi
Gazpaco
Toyga Corbasi
Ispanak Corbasi
Tutmac Corbasi
Iskembe Corbasi
Vitamin Corbasi
Kanino Corbasi
Yavan Corbasi
Kesme Corba
Yayla Corbasi
Kirmizi Mercimek Corbasi
Kiymali Pirinc Corbasi
Yesil kabak Corbasi
Koylu Corbasi
Yogurt Corbasi
Kremali Mantar Corbasi
Kremali Tavuk Corbasi
Yogurtlu bakla Corbasi
Kuskonmazli piric Corbasi
Yoruk Corbasi
Lahana Corbasi
Lebeni Corbasi
Levrek Corbasi
Makarnali yesil mercimek Corba
Mantar Corbasi
Mantarli patates Corbasi
Mantili Corba
Mercimek Corbasi
Mulayim Corbasi
Narli pirinc Corbasi

Kebablar

Ali nazik
Biber kebabi
Bolu orman kebabi
Bomonti kebap
Bugu kebabi
Bugu kebabi
Cag kebabi
Cardak kebabi
Ciftlik kebabi
Comlek kebabi
Cop kebabi
Cop sis kebabi
Firinda poset kebabi
Firinda patlican kebabi
Kaburga kebap
Kagit kebabi
Kazan kebabi
Kemalzade kebabi
Kremali tas kebap
Ortulu kebap
Patates kebabi
Patates pureli kebap
Patlicanli kebap
Patlicanli tencere kebabi
Sebzeli kebap
Sam kebabi
Sis kebap
Tavuklu kebap
Tepsi kebabi

Dolmalar

Bulgurlu dolma
Dolma
Erikli dolma
Etli karalahana
Etli karisik dolma
Gulsum dolma
Kabak dolmasi
Karisik dolma
Kuruluk dolmasi
Kuzu kaburga dolmasi
Lahana sarmasi
Misirli biber dolmasi
Patates dolmasi
Pazi sarmasi
Peynirli domates dolmasi
Peynirli kabak dolmasi
Pirincli sogan dolmasi
Soya kiymali pazi dolmasi
Tahinli lahana dolmasi
Yumurta dolmasi
Zeytinyagli dolma
Zeytinyagli kereviz
Zeytinyagli lahana dolmasi
Zeytinyagli pirasa dolmasi

Kofteler

Anali kizli
Patates koftesi
Anali kizli kofte
Patates pureli icli kofte
Bulgur koftesi
Peynirli yassi pirinc koftesi
Bulgurlu koy koftesi
Portakal soslu kofte
Cizbiz kofte
Rulo kofte
Cullu kofte
Sacakli kofte
Dalyan kofte
Sarmisakli kofte
Eksili kofte
Milas koftesi
Firinda kofte
Sutlu pirinc koftesi
Harput koftesi
Tavuk koftesi
Hekehesendi
Tekirdag koftesi
Icli kofte
Tembel fitnat koftesi
Inegol kofte
Tencere koftesi
Irmik koftesi
Terbiyeli sulu kofte
Kadinbudu kofte
Yanya koftesi
Kasarli kofte
Yogurtlu kofte
Kekikli mantar sote
Kirikagac koftesi
Kizartma kofte
Kirsehir koftesi
Kokteyl koftesi
Kudret topu
Kutahya koftesi
Mercimek koftesi
Правила рускай арфаграфийи - как кун-фу: настаяшьие масьтера никагда ни изпользуют их бес неабхадимости
Аватара пользователя
Zarubejye
новенький
 
Сообщения: 239
Фото: 2
Регистрация: 16 июн 2004

Вы бы эту тему опубликовали в разделе переводов, а потом уже переведенное перенесли сюда. Я б перевела, но в последнее вермя загружена по горло, если только в следующем году.
Флюгер был приколочен намертво. И ветер обреченно дул в указанном направлении..

На каждую хитрую задницу найдётся свой штырь (с)
Аватара пользователя
Emell
Адвокат Истанбули
 
Сообщения: 16328
Фото: 435
Регистрация: 25 янв 2005
Откуда: Хаусландии))

Давайте посмотрим, что из этого получится?

Andaloz corbasi
MALZEMELER
2 corba kasigi haslanmis pirinc
1 corba kasigi margarin
2 corba kasigi un
1 corba kasigi salca
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
HAZIRLANISI
Tencereye margarini koyup eritin. Unu ilave ederek bir sure kavurun, salcayi ekleyerek karistirmaya devam edin. 5 bardak su katip kaynatin. Kaynayan suyun icine haslanmis pirinci, tuzu, karabiberi ve kiyilmis maydanozu ilave ederek karistirin.

Afiyet Olsun!

Andaloz суп
Ингридиенты:
2 ст/ложки варённого риса
1 ст/ложка маргарина
2 ст/ложки муки
1 ст/ложка томатпасты
1 часть петрушки
соль,чёрный перец
Приготовление:
В кастрюле разогреть маргарин.Добавить муку,затем томатпасту неприрывно помешивая поджарить.Затем добавить 5 стаканов воды и дать закипеть.Когда закипит добавить рис,соль,перец,петрушку и всё перемешать.

Приятного апетита!
Хочешь купить квартиру? Напиши мне!
Аватара пользователя
IRINA.A
Melek
 
Сообщения: 495
Фото: 2
Регистрация: 20 июл 2007
Откуда: TURKEY

Уряяя))))) лед тронулся))
Спасибо!
Познание начинается с удивления (Аристотель)
Аватара пользователя
ole
S.W.
 
Сообщения: 37041
Фото: 2523
Регистрация: 28 июн 2005

Вот видите) Люди у нас чуткие, отзывчивые))

У меня вопрос: Переносить переведенные рецепты в разделы Супы и прочие - Вы сами будете?
Познание начинается с удивления (Аристотель)
Аватара пользователя
ole
S.W.
 
Сообщения: 37041
Фото: 2523
Регистрация: 28 июн 2005

Давайте посмотрим, что из этого получится?
Balkabagi corbasi / тыквенный суп
MALZEMELER / Ингридиенты
4 kisilik / 4 человека
1300 gr balkabagi / 1300гр.таквы
1 su bardagi su / 1 стакан воды
1 adet sogan / 1 луковица(не резать)
4 su bardagi sut / 4 стакана молока
4 yemek kasigi krema / 4 ст.ложки сливок
2-3 dis karanfil / 2-3 гвоздики
kreton ekmek / сухарики
1/2 demet dereotu / пол пучка укропа
toz muskat / мускатный орех(порошок)
karabiber / чёрный перец
tuz / соль

HAZIRLANISI
Balkabagini soyun ve kucuk kucuk dilimleyin. Derin bir tencereye koyun. Sutu ve suyu ekleyin. Muskat, biber, tuz, karanfil ve soyulmus soganlari ekleyin. Kabaklar yumusayana kadar en az 35 dakika kaynatin. Atesten alin, sogan ve karanfilleri cikarin. Kalan corbayi mikserden gecirin. Sicak olarak tabaklara paylastirin. Her tabaga bir kasik krema , bir tutam ince dogranmis dereotu ve kreton ekmekleri serpin
Приготовление: Тыкву почистить и порезать на маленькие кусочки.Положить в кастрюлю.Туда-же добавить молоко,воду,мускатный орех,перец,соль,гваздику и лук.Варить пока тыква не станет мягкой , не меньше 35 минут.Снять с огня удалить лук и гваздику.Суп измельчить в миксере(блендоре). горячий Суп разложить по тарелкам,добавить по ложке сливок,укроп и гренки.
Afiyet Olsun! / приятного апетита
Хочешь купить квартиру? Напиши мне!
Аватара пользователя
IRINA.A
Melek
 
Сообщения: 495
Фото: 2
Регистрация: 20 июл 2007
Откуда: TURKEY

Уряяя))))) лед тронулся))
Спасибо!

всегда пожалуйсто
Хочешь купить квартиру? Напиши мне!
Аватара пользователя
IRINA.A
Melek
 
Сообщения: 495
Фото: 2
Регистрация: 20 июл 2007
Откуда: TURKEY

Спасибо всем огромное кто проявляет помощь и интерес.
В теме переводов я тоже кидал просьбу.
ole, переносить думаю, стоит после переводов, рецепты на русском языке, ведь рецепты не только супов.
Продолжим:

Alluciye

MALZEMELER
Kemikli ve biraz yagli kuzu veya koyun eti
250 gram koftelik kiyma
250 gram yesil soganin yesil kismi
1 demet maydanoz
yarim kilo yesil eksi erik
biraz tuz
1 su bardagi sivi yag

HAZIRLANISI
Oncelikle erikleri su ile yumusayana dek pisirin. Pistikten sonra bir suzgece dokun ve ezerek cekirdeklerini ayiklayin.diger taraftan kemikli eti sivi yagda biraz kavurduktan sonra uzerine etin uzerini ortecek kadar sicak su ekleyerek etler yumusayana kadar pisirin.(duduklu tencerede de pisirebilirsiniz) Bu arada kiymaya az tuz ekleyerek iyice yogurun ve kucuk yuvarlak kofteler yapin.Bu kofteleri ayri bir yerde sivi yagda biraz kavurun. Etler pisince icine kofteleri, erikleri, dogranmis yesil soganlari ve biraz tuz atin ve yarim saat, once hizli daha sonra kaynamaya baslayinca da kisik atesde 15-20 dakika pisirin. Pistikten sonra dogranmis maydanozu atip servis yapin.
Not : Bu yemek Mardin ilimize aittir, alluciyenin anlami erik yemegi demektir ve bu yemek pilavla birlikte yenilir.

Afiyet Olsun!


Bademli et sote

MALZEMELER
500gr yagsiz dana eti
Bir su bardagi soyulmus badem
3 Yemek kasigi zeytinyagi
Bir dis sarmisak
5 Yemek kasigi soya sosu
6 Yemek kasigi beyaz sarap
1 Tatli kasigi nisasta
8 adet yesil biber

HAZIRLANISI
Eti serit serit dograyin. Yesil biberleri yikayin,uzunlamasina ince ince dograyin. Bademleri ise orta irilikte kesin,yagsiz tavada hafifce kavurun. Kalin dipli bir tavada zeytinyagini iyice kizdirin.Etleri yagda kavurun.Biberleri ilave edip birlikte yumusatin.Daha sonra sarmisak,soya sosu ve sarabi ilave edip 5 dakika kadar daha pisirin.Bir miktar su ile karistirdiginiz nisastayi ekleyin. Servis yapmadan once bademleri katin.Dilerseniz haslanmis pirinc ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!
Правила рускай арфаграфийи - как кун-фу: настаяшьие масьтера никагда ни изпользуют их бес неабхадимости
Аватара пользователя
Zarubejye
новенький
 
Сообщения: 239
Фото: 2
Регистрация: 16 июн 2004

Переносить можно по мере готовности переводов) Сами будете это делать? Или мне перенести?)
Познание начинается с удивления (Аристотель)
Аватара пользователя
ole
S.W.
 
Сообщения: 37041
Фото: 2523
Регистрация: 28 июн 2005

Лучше Вы переносите по темам
Правила рускай арфаграфийи - как кун-фу: настаяшьие масьтера никагда ни изпользуют их бес неабхадимости
Аватара пользователя
Zarubejye
новенький
 
Сообщения: 239
Фото: 2
Регистрация: 16 июн 2004

Yeşil mercşmek yemeği!!!!!


MALZEMELER:

- 1 su bardağı yeşil mercimek

-1 adet büyükçe kuru soğan

-1 yemek kaşığı salça

-2-3 yemek kaşığı sıvıyağ

-tuz, karabiber, kırmızıbiber

-Küçük kesilmiş erişte 1 çay bardağı kadar ( Olmasa da olur )

YAPILIŞI :

Mercimeği haşlayın . Suyunu süzün.Soğanı yemeklik doğrayın . Tencerede sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun . Salçayı ilave edin . 1-2 dakikada salça ile kavurun . Üzerine haşladığınız mercimekleri ve baharatları koyun .Erişteleri ilave edin. Üzerine geçinceye su ilave edin. Mercimek haşlanmış olduğu için 5-10 dakika erişteler pişinceye kadar kısık ateşte pişirin.Afiyet olsun........
Аватара пользователя
Ashada
странствующий суфий
 
Сообщения: 6
Фото: 1
Регистрация: 21 авг 2007
Откуда: Киев

Модераторы

zabiyaka, MissMatroskina

Фильтры

Навигация

Вернуться в Турецкая кухня и не только

Кто сейчас на форуме

Сейчас этот раздел форума просматривают: нет зарегистрированных пользователей и гости: 5